Kövess minket!
  
     

Tudnivalók a télikertekről

Tudnivalók a télikertekről
2017, október 12.

Ha télikertről beszélünk, sokaknak a körbeüvegezett terasz jut eszébe, pedig ennél valamivel több, és sokkal régebbre nyúlik vissza a története, mint gondolnánk! A télikertek a XVII. századi angol arisztokrata családok pálmaházaiból alakultak ki, s fejlődtek mostani formájukra. Az eredetileg különálló üvegházak az idők folyamán közelebb kerültek a lakóépülethez, vagyis annak szerves részévé váltak, és közösségi térré formálódtak. Divatjuk a XIX. században élte fénykorát, népszerűsége egészen a XX. század közepéig tartott, majd lassan feledésbe merült. A XX. század vége felé azonban újra előkerült, és mára ismét épülnek télikertek, méghozzá egyre több! Mondhatjuk, hogy a télikert reneszánszát éli!

A télikert már nem csak a gazdagok kiváltsága, megfizethetővé vált az átlagember számára is. Nagyméretű üvegfelületeiknek köszönhetően nagyobb fényhozamot biztosítanak az itt elhelyezett szobanövények számára, amelyek így több oxigént termelnek, pozitívan befolyásolva ezzel a helyiség levegőjét, ami a házban élők közérzetére is hat! De a télikert nem csak a növények tárolására szolgál, vagy pihenőhelyként funkcionál, hanem munkahelyként is kiváló, emellett tökéletes a lakótér bővítésére, kertkapcsolat kialakítására, valamint a télen teljesen haszontalan terasz hasznossá tételére! Ráadásul az ablaktáblák nyithatóak, kivehetőek is lehetnek, így a nyár beköszöntével visszaállhat a terasz eredeti funkciója!

Megfelelő tájolás és elhelyezés esetén a télikertek fontos szerepet játszhatnak a ház zajszigetelésében, sőt, a fűtésében is! Ez az üvegházhatásnak köszönhető, mivel a rövidhullámú napsugárzás áthatol az üvegen, majd a belső felületek elnyelik, és hősugárzás formájában adják le, ez azonban már nem tud távozni az üvegfalakon keresztül!

Ha Ön is szeretné házát minőségi télikerttel kiegészíteni, látogasson el a Caribi Télikert Építőipari Kft. honlapjára, a www.telikertepites.net címre, és kérjen árajánlatot online! Ha kérdése lenne, a +36-30-609-7790-es telefonszámon felteheti, de e-mailt is írhat a telikertepito@gmail.com címre!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Belekóstolna a mezőgazdaságba? – A Promanure Kft. segít megvalósítani a korszerű megoldásokat!
Belekóstolna a mezőgazdaságba? – A Promanure Kft. segít megvalósítani a korszerű megoldásokat!

Egyre többen érdeklődnek a mezőgazdaság iránt, ugyanis sokan felismerték már a saját gazdálkodás előnyeit, emiatt az érdeklődők szabad földeket vásárolnak,...

Close