Kövess minket!
  
     

Trágya vagy műtrágya?

Trágya vagy műtrágya?
2017, április 27.

A kertészkedési szezont megkezdve sokan esünk bele abba a dilemmába, hogy milyen trágyát használjuk. Mindkét típusnak megvannak az előnyei és hátrányai, ezért figyeljünk oda, mikor melyiket alkalmazzuk kertünk gondozása során! A két trágyaféleség elsősorban abban különbözik egymástól, hogy trágya szerves eredetű összetevőkből áll, a műtrágya pedig csak ásványi eredetű.

 

Utóbbi előnye, hogy könnyen kijuttatható, mert különböző formában kapható, például tabletta, por, folyadék verzióban, és szinte minden fontos tápanyagot megad a növények számára. A műtrágyák tartalmazzák a növények fejlődéséhez szükséges elemeket, többek között a nitrogént, a foszfort, káliumot. A nitrogén főleg a növények vegetatív növekedése során szükséges, például a lomb egészséges fejlődéséhez. A foszfor a termésmennyiséget befolyásolja, ennek hiányában a növények gyökere nem tud megfelelően fejlődni, emiatt pedig a növény sem tud megfelelő ütemben növekedni. A kálium a termés minőségére van hatással, ha ebből az elemből nem kap megfelelő mennyiséget anövény, akkor levelének széle sárgulni kezd, a levélcsúcs bebarnul.

 

A szerves trágya ugyanúgy tartalmaz minden jelentősebb tápanyagot, hátránya, hogy nem elég csak kiszórni, mindenképp be kell ásni a talajba, méghozzá olyan időszakban, amikor már vagy felszedtünk minden növényt az ágyásból, vagy még nem ültetünk új növényeket. A szerves trágyázás kevésbé drasztikusan módosítja a talaj tápanyag összetételét, mint a műtrágya. Ezt a típust istállótrágyának is nevezik, frissen felszedve még nem alkalmas a tápanyag pótlására, mindenképp érlelni kell, mielőtt beásnánk.

Mindenképp mérjük fel kertünk talajának összetételét, igényét, mert csak így vásárolhatunk megfelelő trágyát! A trágyát és a műtrágyát vegyíthetjük is, ezzel nem ártunk növényeinek!

Ha Ön már meghozta a döntését trágyaféleségekkel kapcsolatban, és szeretné növényeit megfelelően gondozni, akkor keresse cégünket, a Promanure Kft.-t! Tájékozódjon szolgáltatásainkról honlapunkon, a www.promanure.hu webcímen, kérdés esetén hívjon minket a 06-20-934-4615-ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt az i.bukkosi@gmail.com címre!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
A kültéri burkolatok felhasználási lehetőségei
A kültéri burkolatok felhasználási lehetőségei

A tavasz közeledtével ideje elkezdeni azon gondolkodni, hogyan dobhatnánk fel otthonunk kertjét. A tavaszi lakásfelújítás során nem csak a beltér...

Close