Kövess minket!
  
     

Térkövek lerakása: Hogyan tervezzük meg a mintát?

Térkövek lerakása: Hogyan tervezzük meg a mintát?
2018, február 27.

A térkövek igen népszerű megoldást jelentenek a kültéri burkolatok terén, magánkertekben éppúgy remek lehetőségeket kínálnak, mint irodaházak környezetében vagy éppen parkokban. Ám a tökéletes összhatáshoz nem csupán a jól megválasztott alapanyagok szükségesek, hanem a gondosan megtervezett térkő lerakás is. Ez a típusú burkolat ugyanis kiváló lehetőséget kínál a környezetnek és egyéni ízlésnek megfelelő kombinációkra, teret enged a színekkel és mintákkal való játékra. Az alábbiakban bemutatunk néhány lehetséges megoldást a térkövek lerakására!

A legegyszerűbb esetben választhatunk egy alapszínt és egy attól eltérő másik színt a minta kirakásához. Igen népszerű módszer, ha párhuzamosan futó sorokban fektetjük le a térköveket, ám egymáshoz képest elcsúsztatjuk a sorokat, így szélesedő és keskenyedő alakzatok születnek, ennek megfelelően gyakori a rombusz minta. A térkövek lerakása során dönthetünk az ismétlődő sorminta mellett is, ebben az esetben például minden ötödik térkövet kicseréljük a sorban egy másik színű elemre.

Még izgalmasabbá tehetjük a burkolatot, ha a két alapszín mellett véletlenszerűen elhelyezünk a mintában néhány színes térkövet, vagy választunk egy jobban eltérő színt, amivel egyfajta szegélyt alakítunk ki az oldalsávban. Ha ennél is élettel telibb megoldást keresünk a térkövek lerakásához, keverhetünk akár 4-5 színt is, itt szintén dönthetünk a szakaszok ismétlődése mellett, de választhatjuk a teljesen véletlenszerű elhelyezést is. Mindemellett akár figurák is kirakhatóak a térkövekből, cégek környezetében például elegáns megoldás lehet, ha a burkolaton is visszaköszön a logó.

Amennyiben Ön is szeretné térkövekkel burkolni környezetét, ismerje meg cégünk, a FULL-ÉPÍTŐ Kft. sokszínű termékkínálatát! Látogasson el www.kreativko.hu weboldalunkra, ahol megtekintheti választékunkat és referenciáinkból ötletet is meríthet a térkövek lerakásához! Termékeinket érintő kérdéseivel keressen minket bizalommal a +36-20-931-8528-as telefonszámon vagy az info@kreativko.hu e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
42085492 - gardener with rake at work
Bízza profikra a zöldterület karbantartását!

Elvárosiasodó világunkban egyre fontosabbak a zöldterületek, melyek segítenek megőrizni a természet egy darabkáját, pihenést, kikapcsolódást és nyugalmat biztosítanak. Legyen szó...

Close