Kövess minket!
  
     

Pár mondat a fenyőkéreg előnyeiről

Pár mondat a fenyőkéreg előnyeiről
2016, december 28.

A fenyőkéreg igen népszerű a kertészetben, hiszen kiváló anyagként szolgál a talajtakaráshoz. Rengeteg előnnyel jár a fenyőkéreg talajtakaró, többek között remek gyomtalanító eszköz, hiszen nem engedi felszínre törni a gazokat. Bár a gyomoknak hátrányává válik a fenyőkéreg, a növényeink kifejezetten hasznosítani tudják pozitív tulajdonságait. A fenyőkéreg lazítja a talajt, így segíti a tápanyagáramlást. Emellett védi a talaj víz- és hőháztartását, utóbbi télen különösen fontos.

Többféleképpen is felhasználható a fenyőkéreg, elsősorban kültéri- és beltéri növények alá talajtakarónak, emellett haszonnövények alá is, szintén a gyomosodás elkerülése végett. Saras utakon a sétálás megkönnyítése érdekében ösvényként használhatjuk a fenyőkéreg talajtakarót, illetve akár kisállat alomként is alkalmazhatjuk. Nem csak talajtakaróként hasznosítható a fenyőkéreg, felhasználási lehetőségük végtelen, lakberendezők és fotósok egyaránt szokták használni dekorációs elemként.

A fenyőkéreg talajtakaró azért is népszerű, mert a faipar nem tudná másra felhasználni a fenyők törzsének kérgét. Általában négyféle fenyőkéregből készülhet talajtakaró, erdei-, borovi-, fekete- és vörösfenyőből. Az erdeifenyő hazánkban a legelterjedtebb fafajta és kérge vörösesbarna árnyalatú, rokona a hozzá hasonlatos borovifenyő. A vörösfenyő nem csak Magyarországon, de Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában is szép számmal megtalálható, kérgének színe vöröseslila. Ne tévesszen meg senkit a feketefenyő neve, ugyanis a Közép- és Dél-Európában elterjedt fafajtának van a legvilágosabb, sárgás kérge. Természetesen minden fenyőkéreg típus domináns színe a barna, csak az árnyalatok között van eltérés.

Ha minőségi fenyőkérget vásárolna, forduljon hozzánk bizalommal! Tudjon meg többet a fajtákról és a felhasználási lehetőségeikről honlapunkon, a www.fenyokereg.hu oldalon! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-20-201-0732-es telefonszámon, illetve bátran írjon nekünk üzenetet a honlapunkon keresztül!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Kertépítő kisokos: térkövek
Kertépítő kisokos: térkövek

Amikor kertépítésre kerül a sor, rengeteg kérdésre kell választ adnunk. Milyen fákkal, növényekkel, virágokkal szeretnénk benépesíteni kertünket? Építsünk-e kerti tavat,...

Close