Kövess minket!
  
     

Néhány alapvető tanács

Néhány alapvető tanács
2014, október 10.

A kellemes, arányos és a területi előnyöket figyelembe vevő, káprázatos kert kialakításához előzetes, szakértői tervezésre van szükség.

Az irigylésre méltó kert egyik legfontosabb része a hibátlan gyepszőnyeg, melynek megteremtése érdekében a legmegfelelőbb fűmagkeveréket kell kiválasztanunk. A vetés előtt a talajt nélkülözhetetlen tápanyagokkal kell feltöltenünk. A következő lépésben száraz és szélmentes időszakot kell kivárnunk az ideális vetéshez. Az örökösen árnyékban lévő területekre ne fűmagot vessünk, hanem árnyékot kedvelő növényeket ültessünk.

A harmonikus kert érdekében a növények kiválasztásakor figyelembe kell vennünk a virágzásuk időszakát, a színüket, magasságukat valamint víz- és fényigényüket. Érdemes örökzöldeket is ültetni, hogy télen se mondhassunk le a mutatós kertről.

Rózsafát, rózsabokrot csak olyan helyre ültessünk, ahova nem tűz forrón a nap. A nyáron és ősszel nyíló évelőnövényeket legkésőbb április hónapban vessük el, továbbá a páfrányféléket is e hónap végén. Az egynyári virágok esetében egyebek mellett a gondos talajlazításra kell ügyelni.

Az aprólékos kerti munkák sokak életét színesítik meg, míg mások teherként fogják fel őket. Fontoljon meg néhány hasznos tanácsot és nem fog többé bosszúságot okozni a kertgondozás!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
hasznos tanácsok3
Milyen állatokkal találkozhatunk télen a kertben és mit tehetünk felbukkanásuk ellen?

Talán nem is gondolnánk, hogy milyen érdekességek érhetnek minket kertünk gondozása során, például gyakran találkozhatunk különféle kisebb-nagyobb állatokkal kertünkben. Mivel...

Close