Kövess minket!
  
     

Mire érdemes figyelni kerttervezés során?

Mire érdemes figyelni kerttervezés során?
2014, október 10.

Sokan azt gondolják, hogy egyedül is képesek megtervezni egy kertet, ezért maguk végzik el ezt a feladatot, azonban ezek a kertek többnyire nem lesznek hosszú életűek. Számos olyan tényező van, melyet nem ismernek, nem vesznek figyelembe a kerttulajdonosok, mert általában csak az esztétikára törekednek.

A kert alakjának elképzelése a legegyszerűbb feladatnak mondható. A növények elhelyezése azonban már nagy szakértelmet és tudást igényel. A kerttervezés során figyelembe kell vennünk, hogy milyen növények kerülnek egymás mellé, akár sík talajról, akár sziklakertről beszélünk.

Vannak növények, amelyek nem tűrik egymás társaságát, de a legtöbbször a különböző növekedési folyamatok és a végleges méret a fő probléma. A leggyakoribb gond, hogy egy olyan növény kerül a többi elé, amely kicsinek tűnik, de gyorsan burjánzik, túlnövi a többi növényt, melyek így nem kapnak elegendő fényt és szépen lassan kiszorítja őket a domináns egyed.

Láthatjuk, hogy a kerttervezés összetett, bonyolult folyamat, hiszen számos olyan probléma merülhet fel, melyre nem is gondolnánk, ezért mindig érdemes szakemberekre bízni a feladatot.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
kerttervezés2
Milyen a jó kert?

A jó kert minden tekintetben tükrözi tulajdonosa egyéniségét. Ebből kifolyólag először azt kell végig gondolni, hogy milyen kertre is van...

Close