Kövess minket!
  
     

Milyen állatokkal találkozhatunk télen a kertben és mit tehetünk felbukkanásuk ellen?

Milyen állatokkal találkozhatunk télen a kertben és mit tehetünk felbukkanásuk ellen?
2014, október 10.

Talán nem is gondolnánk, hogy milyen érdekességek érhetnek minket kertünk gondozása során, például gyakran találkozhatunk különféle kisebb-nagyobb állatokkal kertünkben. Mivel nyáron nagyobb a mozgás, a kíváncsi állatok is ritkábban merészkednek lakott területre. Azonban télen, amikor természetes élőhelyükön fogytán a táplálék, bizony gyakori vendégek lehetnek a hívatlan állatok kertünkben.

  • Sün: Barátságos állatok, azonban hordozhatnak kórokozókat, ezért ne érjünk hozzájuk! Megeszik a ház körüli földigilisztákat és más apró élőlényeket. A telet átalusszák egy melegebb zugban, kárt nem okoznak, ezért nem szükséges elűzni.
  • Róka: Veszettséget terjeszt, ezért ne menjünk a közelébe! Ha nincs baromfi a háznál, akkor nem tesz kárt semmiben, azonban ne hagyjunk kint lezáratlan szemetet vagy állateledelt. Védekezhetünk ellene magasabb kerítéssel.
  • Patkány: Különösebb kárt nem okoz, nem támad, azonban bolhái betegségeket terjeszthetnek. Ha nem szeretnénk őket a ház körül tudni, akkor a legjobb megoldás, ha beszerzünk egy macskát vagy vadászni szerető kutyát.

A kert fenntartása gyakran nehézségek elé állítja a tulajdonosokat, azonban néhány hasznos tanács megfogadásával mindig szép és rendezett maradhat kertünk.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
hasznos tanácsok2
Hogyan hozzuk működésbe az öntözőrendszerünket, ha beköszönt a jó idő?

Tél előtt mindenki gondosan víztelenítette a rendszert, hogy megelőzze a fagykárokat. Amint beköszönt a tavasz, újra be kell üzemelni az...

Close