Kövess minket!
  
     

Milyen állatok legyenek a dísztóban?

Milyen állatok legyenek a dísztóban?
2017, október 31.

Kertünk egy darabka természet, amit kedvünkre formálhatunk, lehet akár ligetes kialakítású, hasonlíthat egy színpompás mezőre, vagy éppen idézheti a vizek fenséges látványát. Utóbbi esetében a legkiválóbb megoldás a kerti tó építése, mely rengeteg lehetőséget kínál a tulajdonosoknak. A dísztó élővilágát tekintve elsőre talán mindenkinek a csodaszép tavirózsa és a fickándozó koipontyok ugranak be, ám ennél sokkal többféle élőlényt telepíthetünk. Lássuk, a halak mellett milyen állatok kerülhetnek a dísztóba és környékére!

  • Csigák, kagylók és rákok: Amellett, hogy gazdagítják tavunk élővilágát, a kagylók, vízi csigák és rákok egyben természetes víztisztítók is, ugyanis a kagylók szerves törmelékekkel, a csigák növénymaradványokkal, a rákok szintén növényi-, állati maradványokkal és törmelékekkel táplálkoznak.
  • Békák: Bár hazánkban minden faj védett, aki békákat szeretne a dísztóba, csupán türelmesen kell várnia, hiszen természetes módon megjelenhetnek. A tavirózsák levelein és nagy köveken szívesen napoznak, színpompásabbá, vidámabbá téve a tó környezetét.
  • Madarak: Érdemes jól belátható részt kialakítani a tavakban előszeretettel fürdőző kerti madaraknak, hiszen a macskák is szívesen veszik a tollas jószágok közeledését. Ám ha vízi madarak bukkannak fel, ajánlott eltávolítani őket, hiszen tönkretehetik a jól kiépített élővilágot.

Ez csupán egy kis betekintő, még ennél is több lehetőség van a dísztó kialakítására. Ön is szeretné közelebb hozni otthonához a tavak végtelen nyugalmának hangulatát? Ossza meg velünk saját elképzeléseit, és bátran kérje a Donafer szakértő csapatának segítségét kerti tó építéshez! Ismerje meg szolgáltatásaink részleteit, tájékozódjon weboldalunkon, a www.donafer.hu webcímen, ahol rengeteg hasznos információt olvashat a témában! Felmerülő kérdéseivel keressen minket bizalommal a +36-30-231-8898-as telefonszámon vagy a donafer02@gmail.com e-mail címen, mindenben rendelkezésére állunk, hogy Önnek is megvalósíthassuk álmai kertjét!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
A térkő felhasználási módjairól
A térkő felhasználási módjairól

A térkőnek számos felhasználási módja van, számtalan formában, színben és méretben kapható, használhatjuk beton helyett járdák, lépcsőfokok, autófelhajtók építésére, vagy...

Close