Kövess minket!
  
     

Kezdjük az alapoktól!

Kezdjük az alapoktól!
2014, október 10.

A kertépítés kapcsán többnyire a gyepszőnyeget és a növényeket emlegetjük, azonban nem szabad megfeledkezünk a tereprendezésről sem, mely a folyamat első, ezáltal legmeghatározóbb lépése. A tereprendezés során alakítjuk ki kertünk alapjait, melyet a későbbiekben már nagyon nehezen tudunk korrigálni, ezáltal ez a legfontosabb feladatunk a kertépítés során, melyet érdemes körültekintően végeznünk.

A tereprendezés folyamata az alapok megteremtésével kezdődik, vagyis a termőfölddel kapcsolatos munkával. A korábban elhagyatott kertek többnyire rossz minőségű termőfölddel rendelkeznek, ezért a legtöbb esetben cserélni kell a földet a kert méreteinek, illetve a kertépítéssel kapcsolatos elképzeléseinknek megfelelően, mint például az ültetni kívánt növények fajtái. Tereprendezés során kell gondoskodni továbbá a szintkiegyenlítésről, valamint a vízelvezetésről, melyeknek a későbbiekben praktikus és esztétikai szempontoknak is eleget kell tenniük.

A tereprendezés leghatékonyabb módja, ha földmunkagépeket alkalmazunk, azonban a kézi munkához is elengedhetetlen a szaktudás és tapasztalat.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
kertépítés1
Tegye különlegessé kertjét egy sziklakerttel!

A sziklakert manapság egyre népszerűbb a kertes házzal rendelkezők körében. Egy sziklakert fenntartása nem kíván nagy igényeket, látványa viszont annál...

Close