Kövess minket!
  
     

Kertünk ékei: a díszfák

Kertünk ékei: a díszfák
2017, december 22.

Kertünket éppúgy szeretjük időről-időre csinosítgatni, mint otthonunk belső tereit, hiszen a különféle növények is jelentősen befolyásolják hangulatunkat, a berendezési tárgyainkhoz hasonlóan. A kert tervezése során is felállíthatunk fontossági sorrendet, van, akinek az egyszerű kialakítás tetszik, mások a funkcionalitást helyezik előtérbe és olyanok is vannak, akik számára a látvány az elsődleges szempont. Utóbbi csoportnak kedveznek a különféle díszfák, melyekkel igazán különlegessé lehet varázsolni a kertet.

Természetesen a díszfák nemcsak pompás kinézetük miatt népszerűek, ugyanúgy árnyékot adnak, csökkentik a zajt, felfogják a port és takarnak, mint más társaik, ám szerepük mégis egyedi megjelenésükben teljesedik ki. Hogyan válasszunk?

  • Formában, méretben és színben is rengeteg különféle típussal találkozhatunk, minden egyed más-más köntösbe öltöztetheti a kertet, ezért fontos, hogy körültekintően válogassunk a díszfa fajták között, hogy harmóniát teremtsünk.
  • A választást nem csupán a látvány, hanem a tulajdonosok időbeosztása is meghatározza. A díszfák rendszeres gondoskodást igényelnek, az öntözés, tápanyagozás, metszés, permetezés vagy éppen a lehullott levelek és termések eltakarítása bizony sok időt és energiát követel, de vannak olyan típusok, amik kevesebb ápolással is beérik.
  • A fák mennyiségét szintén befolyásolja, hogy mennyit tudunk foglalkozni a kertészkedéssel, illetve itt értelemszerűen a kert mérete is fontos tényező, hiszen hiába a gondosan összeválogatott díszfák, a túlzsúfoltság könnyen tönkreteheti az összképet.

A különféle típusú díszfákat áprilistól novemberig ültethetjük, a téli időszak pedig kiváló arra, hogy megtervezzük kertünk átalakítását a következő évre.

Ha Ön is az ideális díszfákat keresi kertje megújításához, bátran nézzen körül www.starkl.hu weboldalunkon, és készüljön velünk a tavaszra! Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel keressen minket bizalommal a +36-94-329-700-as telefonszámon vagy írjon nekünk a katalogus@starkl.hu e-mail címre, szombathelyi kertészetünk szakértői szívesen segítenek!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Milyen állatok legyenek a dísztóban?
Milyen állatok legyenek a dísztóban?

Kertünk egy darabka természet, amit kedvünkre formálhatunk, lehet akár ligetes kialakítású, hasonlíthat egy színpompás mezőre, vagy éppen idézheti a vizek...

Close