Kövess minket!
  
     

Kerttípusok: Mediterrán kert

Kerttípusok: Mediterrán kert
2014, október 10.

Szeretne otthonában kialakítani egy csodálatos mediterrán kertet? Az ilyen típusú kertek egyik fő különlegessége, a benne elhelyezkedő ritka és egzotikus növények. Magyarországon is lehetőségünk van mediterrán kert kialakítására, azonban ez sok munkát vehet igénybe a klímaváltozás miatt.

Nagyon sokan szeretnék, hogy kertjüket olyan egzotikus növények díszítsék, mint például a pálmák, kaktuszok, leanderek, de ez nem mindenkinek adatik meg.

A téli időszakban nagyon nagy figyelmet kell szentelni a mediterrán típusú kertünknek, mivel a növényeinket a hideg tél idejére, melegházba kell költöztetnünk. A kert kialakításánál ezt is figyelembe kell venni, hogy ne okozzon gondot a növények áttelepítésére, amikor beköszönt a téli hideg.

A mediterrán kerteket antik téglákkal, csempékkel és mázas motívumokkal is díszíthetjük, ezekkel az elemekkel sokkal egyedibbé tehetjük kertünket. Továbbá kertünkbe építtethetünk kerti tavakat vagy sziklakerteket, ezzel jobban visszaadva a mediterrán hangulatot.

Kerttervezés során számos típus számba jöhet, melyek közül a mediterrán kert egy rendkívül különleges megoldás.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
kerttervezés4
Kerttípusok: Japánkert

Kerttervezés során döntenünk kell, milyen típusú kertet szeretnénk. Az alábbiakban a japánkertet szeretnénk bemutatni. A japánkert legjellemzőbb tulajdonsága, hogy törekszik...

Close