Kövess minket!
  
     

Kerttípusok: Japánkert

Kerttípusok: Japánkert
2014, október 10.

Kerttervezés során döntenünk kell, milyen típusú kertet szeretnénk. Az alábbiakban a japánkertet szeretnénk bemutatni.

A japánkert legjellemzőbb tulajdonsága, hogy törekszik a természet és az egyén közötti egyensúlyra, mint ahogy az magában a távol-keleti kultúrában is megszokott. A japánkertnek ezért minél boldogabb, és harmonikusabb képet kell biztosítania környezetünk többi részével.

A japánkert növényzetében természetesen fontosak a bonsai fák, a kicsik (bonsai) és a nagyok (big bonsai, vagy alakfa) egyaránt, illetve a legtöbb hagyományos japánkert rendelkezik egy kis szigettel, vagy szigetekkel is, valamint a szigetekre vezető hidakkal, melyeket legtöbbször kőből épült lámpásokkal világítanak ki.

A japánkert a csendes elmélkedés bölcsője, így fontos, hogy a kertben található elemek is egyensúlyban legyenek, és fontos az ízléses elrendezés is, ahogy a legtöbb kertben. A növényeket természetes formában kell kiültetni, fontos a színösszhatás, valamint a morfológia, alaktan is.

A japánkertekre jellemző, hogy a fáknak szimbolikus jelentése van, illetve a kertben található köveknek – a japán legenda szerint -, lelkük van. Ha a köveknek nem is, a japánkertet mindenképpen szívvel-lélekkel kell készíteni, hiszen csak így fogja visszaadni igazi értelmét.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
kerttervezés3
Mire érdemes figyelni kerttervezés során?

Sokan azt gondolják, hogy egyedül is képesek megtervezni egy kertet, ezért maguk végzik el ezt a feladatot, azonban ezek a...

Close