Kövess minket!
  
     

Hogyan védjük fáinkat a fagykártól?

Hogyan védjük fáinkat a fagykártól?
2014, október 10.

A kertünkben elültetett fák sok esetben nem tudnak megküzdeni a hirtelen faggyal, hideggel. Ilyenkor nekünk kell segítséget nyújtanunk azért, hogy fáink a következő tavasszal újult erővel indulhassanak fejlődésnek.

Az újonnan kiültetett és a fiatal fáknak szükségük van a hideg elleni védelemre. A fagy okozta károknak a gyökérnyak van leginkább kitéve, ezért ennek a területnek a védelme kiemelt fontossággal bír. A fák törzse egy napsütéses téli napon felmelegedhet, majd az újabb lehűlés roncsolja. Ez évekig folyhat, egészen a fa pusztulásáig, ha nem teszünk ellene.

A legegyszerűbb módszer a meszelés. A mész fehér színe visszaveri a napfényt, így a törzs nem tud felmelegedni, megakadályozva a fagykárt. A meszelésnek azonban vékonynak kell lennie, mert a felrepedt mészréteg remek rejtekhelyet biztosít a kártevőknek. Legjobb, ha a meszet szórópisztolyból vagy permetezőből visszük fel a fa törzsére.

Ha szeretné megóvni növényeit a téli hidegtől, érdemes szakember kertgondozási tanácsát kérnie!

 

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
kertgondozás1
Hogyan készítsük fel kertünket a tavaszra?

Ahogy télre is felkészülünk kertgondozási szempontból, úgy tavaszra is szükséges néhány intézkedés. Az alábbiakban lépésről-lépésre végigvesszük a teendőket. Íme, a...

Close