Kövess minket!
  
     

Hogyan készítsük fel kertünket a tavaszra?

Hogyan készítsük fel kertünket a tavaszra?
2014, október 10.

Ahogy télre is felkészülünk kertgondozási szempontból, úgy tavaszra is szükséges néhány intézkedés. Az alábbiakban lépésről-lépésre végigvesszük a teendőket. Íme, a tanácsaink!

  • Takarítás: Elsősorban össze kell szednünk a lehullott leveleket, gallyakat. Gereblyézzünk, majd metsszük le az elszáradt ágakat fáinkról, bokrainkról, megelőzve a betegségeket.
  • Magvak: A magágyakat szintén takarítsuk ki egy kicsit, majd tegyünk bele egy kis komposztot.
  • Gyep: Ha gyomot látunk, szabaduljunk meg tőle, gyökerestül. Terítsük be a gyepet 2 cm vastagon rostált komposztfölddel, amit akár műtrágyával is feljavíthatunk, így kertünk ebben az évben is zöldellhet.
  • Gyümölcsfák: A hámló kérget minden fáról távolítsuk el. Elég a dörzsölés is kefével vagy kéregkaparóval. Így eltávolítjuk az itt áttelelt kártevőket.
  • Lemosó permetezés: Ezt kártevő specifikusan is megoldhatjuk, de az általános lemosó permetezés lényege, hogy megelőzzük a növények megbetegedéseit. Akkor csináljuk jól, ha a fa szó szerint tocsog a permetlében.

Ha nem boldogul a kertgondozással vagy nincs ideje rá, érdemes szakember tanácsát kérni!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
hasznos tanácsok4
Néhány alapvető tanács

A kellemes, arányos és a területi előnyöket figyelembe vevő, káprázatos kert kialakításához előzetes, szakértői tervezésre van szükség. Az irigylésre méltó...

Close