Kövess minket!
  
     

Hogyan hozzuk működésbe az öntözőrendszerünket, ha beköszönt a jó idő?

Hogyan hozzuk működésbe az öntözőrendszerünket, ha beköszönt a jó idő?
2014, október 10.

Tél előtt mindenki gondosan víztelenítette a rendszert, hogy megelőzze a fagykárokat. Amint beköszönt a tavasz, újra be kell üzemelni az öntözőrendszert, aminek szintén megvan a szakszerű sorrendje, a problémák elkerülése végett.

Sokan ilyenkor azt gondolhatják, hogy szinte semmit nem kell tenni, hiszen a télen nem nyúltunk az öntözőrendszerhez. Azonban mégis szükséges átnézni a beállításokat, még mielőtt úja üzembe helyezzük a rendszert. Ha elkezdjük óvatosan nyomás alá helyezni a berendezést, egyesével haladjunk a zónákon. Minden zónát ellenőrizzünk és ha megfelelőnek találjuk, csak akkor nyissuk a következőt.

Mire figyeljünk az öntözőrendszer megnyitásakor?

  • Ellenőrizzük, hogy nem szivárog-e, nincs-e csőtörés!
  • Vizsgáljuk meg a szórófejek beállításait! Ebbe beletartozik a szórófejek iránya, a szórási távolság, valamint a talajtól mért magassága is.
  • Nézzük meg, hogy egyenletesen csepegtet-e a csepegtetőcső!

Végezetül állítsuk be az automatikát, azonban vegyük figyelembe, hogy tavasszal még nem igényelnek annyi vizet a növények, mint nyáron.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Hogyan tehetjük rendezetté kertünket?

Egy kert akkor igazán szép, ha zöldellő területekben és színes virágokban egyaránt gazdag. Mindemellett azonban a kerttel kapcsolatban is beszélhetünk...

Close