Kövess minket!
  
     

Gyepszellőztetők: Az üde pázsit titka

Gyepszellőztetők: Az üde pázsit titka
2017, július 28.

Minden kertes ház tulajdonodnak van egy közös álma. Mindenki szeretne gyönyörű, zöldellő pázsitot. Olyan pázsitot, ami egész évben mutatósan fest, olyan pázsitot, ami csak úgy hívogat, hogy mezítláb sétáljunk benne, olyan pázsitot, amin csillog a reggeli harmat és harsogóan zöld.

Ahhoz, hogy ilyen gyepszőnyeggel büszkélkedhessünk bizony törődni is kell a pázsittal. Gondos ápolást, rendszeres karbantartást igényel az, hogy a fűszálak állandóan életerősen törjenek az ég felé, elégedetten növekedjenek és a pázsit minden négyzetcentimétere ragyogóan nézzen ki. A rendszeres öntözésen, tápanyagpótláson és gyomláláson túl vajon van még más dolgunk? Persze, hogy van! Ne feledkezzünk meg a gyepszellőztetésről sem! De mi az a gyepszellőztetés pontosan, mire jó, és mivel kell végezni ezt a műveletet?

A tél során a gyepszőnyeg nagy része elfagy, elhal, ezekkel már nem lehet túl sok mindent kezdeni, de nem is szabad őket érintetlenül otthagyni, hiszen akadályozzák a tavasszal megújuló füvet, a földből feltörő új hajtásokat a növekedésben. Ezt az elhalt fű réteget tehát el kell távolítani, ebben lesz segítségünkre a gyepszellőztető.

A gyepszellőztető gépek eltávolítják az elhalt növényeket, így a pázsit élő része szó szerint fellélegezhet, oxigénhez juthat. Gyepszellőztető gépekből ma már többfélét is lehet használni, de jó szem előtt tartani, hogy a benzinmotoros változat az, amire leginkább számíthatunk, ha hatékony gyepszellőztetőt szeretnénk vásárolni. Egy ilyen benzinmotoros gép lehet lengőkéses és farkasfogas kivitelezésű is. Mindkettőnek az a célja, hogy a gyep bokrosodási zónájából eltávolítsa a halott növényeket, a filcréteget, és el is egyengeti a földet.

A gyepszellőztetést kora ősszel vagy tavasszal érdemes megvalósítani. a földbe így könnyebben bejut az oxigén és a tápanyag, a gyep kevésbé gyomosodik és ellenállóbbá válik a betegségekkel szemben.

A www.kisgeponline.hu minőségi gyepszellőztetőket találhat, amikkel gyönyörű pázsitot tarthat fenn! A vevoszolgalat@kisgeponline.hu-n, és a 06308658808 telefonszámon érdeklődhet a részletekről.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Mit érdemes tudnunk, mielőtt belekezdünk a terasz burkolásába?
Mit érdemes tudnunk, mielőtt belekezdünk a terasz burkolásába?

Eljött a tavaszi nagy felújítások ideje, és a kiülős idő közeledtével érdemes a terasz felújítását is beterveznünk. Mielőtt még kerti...

Close