Kövess minket!
  
     

Ápolja cserepes növényeit fenyőkéreggel!

Ápolja cserepes növényeit fenyőkéreggel!
2017, május 24.

A cserepes növények annak köszönhetik töretlen népszerűségüket, hogy nyáron kertünket ékesítik, télen viszont az otthonunkba csempészik a zöldet, ráadásul egy cserepes növény minden alkalomra kiváló ajándék, így, ha megfelelően gondozzuk őket, éveken át üdeséget visznek otthonainkba. A rendszeres gondozáshoz a megfelelő táptalaj elengedhetetlen, merjen kísérletezni, és erre a célra vásároljon fenyőkérget!

A fenyőkéreg használata nemcsak cserepes növényünk látványához járul hozzá, hanem nagyon sok jótékony hatással is bír. Sokszor esünk abba a hibába, és ez a növények pusztulásához is vezethet, hogy hajlamosak vagyunk mindannyian a túlöntözésre, sokan nem tudjuk megállapítani, hogy valójában mennyi folyadékra van szüksége a növénynek. A fenyőkéreg rendkívül jól tartja a nedvességet, így segítségével könnyebben megítélhetjük, hogy a növénynek mennyi vízre van szüksége, így a gyakori locsolást is elkerülhetjük, mert, ha a fenyőkéreg még nedves, valószínű, hogy még nem jött el az öntözés ideje. A fenyőkéreg nemcsak a megfelelő nedvességről gondoskodik, hanem a hőtartásról is, így nem kell attól félnünk egy téli időszakban, hogy növényünk a fedett, de fűtetlen teraszon károsodna. Elkerülhetjük a beltéri porosodást, sarasodást, így a benti növénytartás által okozott koszolódás jelentősen csökken. A fenyőkérget érdemes évente cserélni, bár a természetes bomlását így sem kerülhetjük el, de ez nem okoz problémát a növények fejlődésének esetében. A fenyőkéreg növeli a föld tápanyagkészletét, kis mértékben savanyítja, ez különösen előnyös azoknak a növényeknek az esetében, akik alacsony pH-t igényelnek az egészséges növekedés érdekében. A fenyőkéreg több típusban, méretben kaphatók, az, hogy melyiket vásároljuk, ez növényfüggő, mielőtt a vétel mellett döntenénk, nézzünk utána növényeink tápigényeinek, mert nem mindegyik esetében használható!

Ha szeretne fenyőkérget vásárolni, akár cserepes növényhez, akár a kertbe, gyomírtás céljából, válassza a Kátai Fenyőkéreg Telep kínálatát, amit a www.fenyokereg.hu webcímen elérhet! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-20-929-1404-es számon vagy küldjön üzenetet honlapunk segítségével!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Trágya vagy műtrágya?
Trágya vagy műtrágya?

A kertészkedési szezont megkezdve sokan esünk bele abba a dilemmába, hogy milyen trágyát használjuk. Mindkét típusnak megvannak az előnyei és...

Close