Kövess minket!
  
     

A térkő felhasználási módjairól

A térkő felhasználási módjairól
2017, október 12.

A térkőnek számos felhasználási módja van, számtalan formában, színben és méretben kapható, használhatjuk beton helyett járdák, lépcsőfokok, autófelhajtók építésére, vagy területek elválasztására.

Esős időben, amikor a talaj sáros, nem csak a cipőnket védi, hanem az erózió csökkentésében is segít. A legtöbb térkő kisméretű, hiszen ösvények vagy lépcsőfokok kiépítésére használjuk őket, de a jól összerakott nagyobb méretűekkel akár el is rejthetünk kevésbé dekoratív kerti elemeket. A beton térkövek használata szokványos módszer a virágágyások kialakításában, hangsúlyozásában. A virágágyások, a zöldségeskertek, a gyep, az autófelhajtók, a fák körüli szegélyek, vagy az ösvények kijelölése csak néhány a számtalan lehetőség közül. Nagyon tetszetős lehet a kert különböző részeinek térkővel történő határolása! Ha az épület színével harmonizáló térkövet választunk, azt az illúziót kelthetjük, mintha az épület meghosszabbításai volnának. Kertrendezés szempontjából érdekes lehet, ha különböző, de egymást kiegészítő színű térköveket használunk. Ilyen például az Infinity térkőcsalád, amely három, különböző méretben és kilencféle színben szerezhető be!

A térkő kiválasztásához természetesen sok szempontot kell figyelembe vennünk, hiszen ha szakszerűen szeretnénk lerakni, akkor több dologra lesz szükségünk hozzá, mint ha betonnal oldanánk meg a feladatot, hiszen a térkőnek kell szegély is, míg a betont lényegében csak kizsaluzzuk, és a zsalut a beton megszilárdulása után el is bonthatjuk, a szerkezet önállóan is megáll. Ha viszont barátságosabb, színesebb és gyorsabban lerakható, utána pedig azonnal terhelhető felületre vágyunk, akkor minden mással, így a betonnal szemben is sokkal szerencsésebb lesz a térkövet választanunk!

Ha Ön is szeretné kertjében kihasználni az Infinity térkövek nyújtotta lehetőségeket, keresse fel a Szabó Térkő Bt. honlapját a www.vianostra.hu címen, kérdés esetén pedig hívja a +36-30-218-5530-as telefonszámot, vagy írjon az info@vianostra.hu e-mail címre!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Tudnivalók a télikertekről
Tudnivalók a télikertekről

Ha télikertről beszélünk, sokaknak a körbeüvegezett terasz jut eszébe, pedig ennél valamivel több, és sokkal régebbre nyúlik vissza a története,...

Close