Kövess minket!
  
     

A télikert nyújtotta lehetőségek

A télikert nyújtotta lehetőségek
2014, október 13.

Sokunk álma a természet közvetlen közelében, nyugalomban, harmóniában élni. Nincs annál andalítóbb, mikor saját kertünkben élvezhetjük a pihenés csendes örömeit. Azonban a meleg évszakokkal a kertben tölthető idő is elszáll, nem beszélve a gyakorta szeszélyes, kiszámíthatatlan időjárásról. Azonban sohasem kell lemondanunk a kerti időtöltésről, ha télikert építését választjuk.

A télikert a 17. századi angol arisztokrata családok pálmaházaiból fejlődött ki, fénykorát a 19. században élte. A 20. század végén indult újabb térhódító útjára, számos, a mai kor igényeit magában foglaló újítással. A télikert azonban ma már nem a gazdagok kiváltsága! Nagy üvegfelületei révén közérzetünkre is pozitív hatást gyakorol a télikert és a megfelelő tájolás segítségével nem csupán kiváló hőtermelő, de zajszigetelő szerepet is betölthet.

A télikert lehet fűtött, vagy fűtetlen terű, elhelyezhető benne kandalló, nyáron azonban gondoskodni kell a megfelelő árnyékolásról.

Nappal a beáradó napfény, éjjel a csillagok rabul ejtő látványa, mind-mind otthonának éke lehet a télikertnek köszönhetően.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
kertépítés6
Kerti szökőkutak

A különböző kerti díszek között kedvencnek számít a klasszikus kerti szökőkút. A gyakran antikvitást, ókori motívumokat, szobrokat idéző szökőkutak vizének...

Close