Kövess minket!
  
     

A kertépítés alapjai: Hogyan tervezzünk?

A kertépítés alapjai: Hogyan tervezzünk?
2018, február 27.

A kert a természet egy kis szeglete, ami éppúgy jelentős otthonok és társasházak, mint szállodák, irodaházak és bevásárlóközpontok tervezése során. A szűkebb célok eltérőek lehetnek, de az általánosan elmondható, hogy szakszerű kertépítéssel a lakók, vendégek, munkavállalók környezetét tesszük szebbé, mindennapjaikat harmonikusabbá. Ám ahhoz, hogy a zöldterület betöltse funkcióját, és olyan legyen a kialakítása, amilyenre valóban szükség van, a kertépítés előtt gondos tervezésre van szükség. Hogyan is érdemes belevágni a tervezésbe?

Első lépésként tanácsos egy vázlatot készíteni, melyhez fel kell jegyezni a kert valamennyi fontos paraméterét, méreteket, elrendezést, tájolást. Ajánlott bejelölni a jelenlegi környezetből megtartani kívánt berendezési elemeket, növényeket, kerti utakat, és természetesen hozzá kell venni az új ötleteket is, attól függően, hogy milyen funkciókat szánunk a kertnek. A zöldterület lehet a kikapcsolódás színtere, de lehet látványkert is, exkluzív megoldásokkal. A növények kiválasztását a funkció mellett meghatározza a fekvés, talaj, átlaghőmérséklet, de ajánlott mérlegelni azt is, hogy mennyi időt kívánunk szánni a gondozásra, végül fontos szempont az egyéni ízlés is. Összességében a kertépítés során figyelembe kell venni a környezet adottságait, az épület jellegét és a célcsoportot, valamint meg kell határozni az elérni kívánt célokat, hatást.

Önnek már megvannak az elképzelései? Amennyiben egyedülálló megoldásokra vágyik, ismerje meg cégünk, a Plantart Kft. tevékenységét, és keressen fel minket kertépítés kapcsán! A kivitelezés mellett a fenntartást is ránk bízhatja, vállaljuk az időszakos felújítást, rendszeres gondozást is. Látogasson el www.plantart.hu weboldalunkra, ahol bővebben olvashat szolgáltatásaink részleteiről, és ihletet meríthet galériánk képeiből is! Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-23-511-720-as telefonszámon vagy az aruhaz@plantart.hu e-mail címen, és ossza meg velünk ötleteit! Merjen nagyot álmodni, és a kertépítéshez kérje szakértőink segítségét!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Térkövek lerakása: Hogyan tervezzük meg a mintát?
Térkövek lerakása: Hogyan tervezzük meg a mintát?

A térkövek igen népszerű megoldást jelentenek a kültéri burkolatok terén, magánkertekben éppúgy remek lehetőségeket kínálnak, mint irodaházak környezetében vagy éppen...

Close